The Unibet Masters

The Unibet Masters

The Unibet Masters, beter bekend onder de naam The Masters, is een dart toernooi dat jaarlijks gehouden wordt. De 2016 editie van The Unibet Masters werd gehouden van 30 januari tot en met 31 januari. Het word gehouden in Milton Keynes, in Engeland. Aan het toernooi deden 30 darters mee. Tijdens de finale, van de 2016 editie, heeft Michael van Gerwen Dave Chisnall verslagen met 11-6 en heeft hij zo zijn titel verdedigd.

Order of Merit

De darters die aan het toernooi meedoen, hadden zich gekwalificeerd voor het toernooi via de PDC Order of Merit. Dit is een wereld ranking voor alle darters die bepaald word op grond van de hoeveelheid prijzengeld een darter de afgelopen twee seizoenen heeft gewonnen. De huidige nummer een van de wereld ranking is Michael van Gerwen, op twee staat Gary Anderson en als derde komt Adrian Lewis. Doordat The Unibet Masters toernooi is een invitatietoernooi. Dit wil zeggen dat al het gewonnen prijzengeld van dat toernooi niet zal worden opgenomen in de PDC Order of Merit.

De locatie en datum

De locatie en de datum van The Unibet Masters verschild per jaar sterk. Zo komt het vaker voor dat het in plaats van in Engeland in Ierland of in Schotland wordt gehouden. Het toernooi heeft ook eens plaats gevonden van 1 november tot en met 2 november. Er wordt vaker gekeken wat het beste uitkomt als het gaat om locatie en datum. In tegenstelling tot het William Hill Darts Championship staan deze zaken namelijk niet vast.

Terug naar overzicht