Dartspelers

Dartspelers die mee doen aan competities, kunnen overal ter wereld vandaan komen. Ook kunnen zij zowel man als vrouw zijn, voor beide bestaan er aparte toernooien. Leeftijd speelt bij darten ook geen rol. Er worden veel jeugd competities gehouden om ervoor te zorgen dat darten een sport blijft die voor iedereen te beoefenen is.

Deelnemende landen

Het zal je zeker zijn opgevallen, de meeste darters komen uit Engeland, Schotland en Wales. Dit komt voornamelijk omdat de sport uit origine hier vandaan komt, en nog steeds erg populair is. Het aantal Nederlanders die hoog spelen in de competities is ook een groot aandeel. Maar tegenwoordig begint er een stijgende lijn te vertonen van het aantal dartspelers van buiten Europa. Steeds meer darters uit Australië en Canada maken hun debuut bij de PDC of de BDO*.

PDC Awards Dinner

Jaarlijks wordt er door de PDC een speciaal diner gehouden. Tijdens dit diner zal er een ceremonie plaats vinden waarin, per categorie, een van de genomineerde darters een prijs zal winnen. Het diner zal jaarlijks plaats vinden nadat alle toernooien zijn gespeeld. Dit gebeurd in het Dorchester Hotel in Londen. Er zijn veel verschillende categorieën waarvoor de darters en dartsters genomineerd kunnen worden. Een aantal van deze categorieën zijn; best PDC tour player, PDC televised performance of the year, PDC best newcomer, fans player of the year, young player of the year en de grootste award die uitgereikt wordt is de PDC player of the year. Afgelopen jaar kwam het voor het aller eerst voor dat er twee darters deze titel samen in ontvangst nemen. Dit waren Michael van Gerwen en Gary Anderson.