Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Op dit moment is hij de beste darter van de wereld, en zeker een van de beste darter van Nederland. Michael “Mighty Mike” van Gerwen lijkt niet te stoppen. Met zijn 27 jaar heeft hij al meer titels opzak dan een aantal van zijn collega's. De Brabander, geboren op 25 april 1989 in Boxtel, is zeker niet van plan om rustig aan te doen.

Van nieuwkomer tot kampioen

Michael van Gerwen begon in het jaar 2002 met darten. In die tijd was hij pas 13, en deed hij al mee met veel jeugd toernooien. Op 15 jarige leeftijd won hij zijn eerste titel op het German open. Hierna volgden meerdere overwinningen waaronder de German Gold Cup, het Norway Open het Dutch National Youth Championship en vele anderen. Door in 2006 de World Masters te winnen verbrak hij het huidige record, van de jongste darter die dat toernooi ooit had gewonnen, met zijn 17 jaar en 174 dagen. Vanaf dat moment ging het hard. Mighty Mike sleepte de ene na de andere titel in de wacht. Zo won hij in 2009 het Players Championship. In 2012 werd hij aangekondigd als Young Player of the Year tijdens het PDC Awards Dinner. In oktober van dat jaar won hij de PDC World Grand Prix. Ook de finale van het Players Championship werd een overwinning dat jaar.

Het echte werk

De eerste plaats van het Players Championship en van de Premier League werden in 2013 geregistreerd op naam van Michael van Gerwen. Niet alleen deze toernooien waren voor hem, 2013 was echt het jaar dat hij zich voor eens en voor altijd op de kart zette. Door de eerste speler te zijn die Phil Taylor meer dan eens op had verslagen tijdens een grote competitie. De jaren die volgden stonden echt in het teken van Mighty Mike. Zo won hij het 2014 PDC World Championship en werden ook de World Matchplay en het European Championship meerdere keren gewonnen.

Niet te stoppen

Michael “Mighty Mike” van Gerwen is momenteel de nummer een van de wereld, en wint nog steeds grote toernooien. Zo won hij dit jaar nog op 18 september de European Grand Prix. De toekomst van de jonge darter ziet er rooskleurig uit.

Terug naar overzicht