Phil Taylor

Phil Taylor 

Een van de bekendste en nog steeds erg succesvolle darters is Phil “The Power” Taylor. Hij is geboren op 13 augustus 1960 in Burslem, Stroke-on-trent in Engeland. De Engelsman is met zijn 56 jaar zeker niet meer de jongste. Maar zijn leeftijd laat hem niet stoppen.

Vroege carrière

Het begon allemaal toen Taylor in de buurt van een kroeg ging wonen. Hij begon steeds vaker te darten en werd ook steeds beter. Na een tijdje had hij al zijn eerste sponsor binnen gehaald. Vanaf dat moment reisde hij de wereld over van competitie naar competitie. Alles leek goed te gaan totdat hij, en veel andere professionele darters, in 1993 onenigheid kregen met de BDO besloot een groep professional darters een eigen organisatie op te zetten. Zij vormden de PDC, die in het begin de WDC werd genoemd wat staat voor de World Darts Council. Omdat de BDO niet wilde dat de darters een eigen organisatie begonnen, werd er door hen de regel gesteld dat de PDC niet mee mocht doen aan de competities die de BDO organiseerde. De reactie van de PDC hierop was, dat ze vanaf dat moment hun eigen competities zou organiseren.

Het succes

Na het opzetten van de PDC ging het erg goed voor Taylor, zo was hij van 1995 tot en met 2006 ongeslagen wereld kampioen. Ook werd de World Matchplay jaar naar jaar gewonnen in het voordeel van Phil Taylor. In totaal is de The Power veertien keer wereld kampioen geworden, heeft hij vijftien keer de World Matchplay gewonnen, haalde hij elf keer, waarvan tien keer achter elkaar, de titel voor de World Grand Prix binnen en ga zo nog maar door. Phil “The Power” Taylor doet zijn naar meer dan eer aan.

Terug naar overzicht