Jelle Klaasen

Jelle Klaasen

Deze jonge darter heeft al veel prestaties achter zijn naam staan. De, op 17 oktober 1984 in Alphen geboren Nederlander, speelt sinds 2014 onder de bijnaam “The Cobra” wat daarvoor nog “The Matador” was. Zijn oude bijnaam stond Klaasen niet aan, vandaar dat hij de PDC had verzocht om een nieuwe bijnaam voor hem te bedenken.

Het begin

Jelle Klaasen dart sinds 2003, aangezien hij nog niet zo lang meedraait heeft hij al veel bereikt. In 2006 won hij het Lakeside World Professional Darts Championship. Hier kreeg hij veel publiciteit door, aangezien hij met zijn 21 jaar en 90 dagen op dat moment de jongste darter ooit was die dat toernooi had gewonnen.

De beste prestaties

In 2007 won hij het Players Championship. De jaren die volgenden boekte Jelle Klaasen niet bijzonder veel succes. Hij behaalde wel veel kwart en halve finales. In 2015 won hij wel twee keer op rij het Players Championship. Ondanks dat Jelle “The Cobra” Klaasen na zijn succes in 2006 niet veel titels behaalde, staat hij momenteel wel op plaats 10 van de PDC Order of Merit. De voornaamste reden dat Klaasen moeite lijkt te hebben met het doorkomen van kwart en halve finales lijkt te zijn dat zijn tegenstanders, zoals afgelopen UK open Peter Wright, te sterk zijn voor de Klaasen. Maar de darter laat zich alles behalve kisten, hij traint sterk en wil de komende jaren laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij lijkt meer vastberaden dan ooit, vooral nadat hij persoonlijk failliet was verklaard is het doel om weer de top te bereiken.

Terug naar overzicht