William Hill World Darts Championship

William Hill World Darts Championship

Het PDC William Hill World Darts Championship 2016, ook wel het World Darts Championship genoemd, van dit jaar was de 23ste editie van het kampioenschap. Het werd dit jaar gehouden van 17 december 2015 tot en met 3 januari 2016. Zoals de naam al doet vermoeden organiseert PDC dit toernooi. Ieder jaar wordt het toernooi om de wereldtitel traditiegetrouw gehouden in het Alexandra Palace in Londen. Het is het grootste toernooi in de dart wereld. Er doen 72 deelnemers van over de hele wereld aan mee.

Prijzengeld

Zoals bij iedere andere dart competitie is er prijzen geld te winnen voor de deelnemers. Voor het William Hill World Darts Championship 2016 is de telling als volgt; het totaal aan prijzengeld dat verdeeld wordt bedroeg dit jaar £1,500,000. De darter die de eerste positie behaalde ontving £300,000. De runner-up, dit is de term voor de darter die op positie twee staat, ontving £150,000. De twee halve finalisten kregen beide £70,000, de vier kwartfinalisten ontvingen £35,000 en ga zo maar door. Voor iedere 9-darter, dat is het uitgooien van een leg of een set met maar neven darts, ontving de dartspeler £15,000.

Winnaars

De darter die de editie van het William Hill Darts Championship 2016 heeft gewonnen, is de schot Gary Anderson. In de finale versloeg hij Adrian Lewis met zeven sets tegen vijf. Hij heeft dus zijn titel kunnen verdedigen die hij het jaar ervoor had bemachtigd door Phil Taylor te verslaan. Ondanks dat Gary Anderson won, blijft Michael van Gerwen op nummer een staan op de ranglijst.

Sponsor William Hill is een Engels bedrijf en van de grootste online bookmakers van de wereld. Geen wonder dat het toernooi aan deze een goede sponsor heeft.

Terug naar overzicht