Co Stompé

Co Stompé

“The Matchstick” beter bekend als Co Stompé is een Nederlandse darter. Geboren op 10 september 1962 in Amsterdam. Stompé heeft zijn bijnaam te danken aan het feit dat hij een van de dunnere darters is, dit samen met een kaal hoofd doen hem bij veel mensen aan een lucifer denken. Naast het professioneel darten, is Co Stompé commentator en analyticus bij het dart programma RTL7 Darts.

Zijn debuut

Voordat hij begon met professioneel darten, was Stompé een trambestuurder voor tramlijn 14 in Amsterdam. Hij begon met darten in 1988. In 1996 en in 1997 won hij al de Spring Cup maar maakte echt een naam voor zichzelf toen hij in 1998 de WDF Europe Cup in de finale won tegen Andy Fordham. De jaren die volgden waren erg succesvol voor The Matchstick, zo won hij in 1999 en het jaar erna in 2000 het Belium open. Datzelfde jaar won hij ook het Swiss open en in 2003 zelfs het Finnish open.

De grote winst

Daarna was het een tijdje wat rustiger rondom Co Stompé, de overwinningen stroomden niet meer zo binnen als de jaren ervoor. In 2007 kwam hij echter sterk terug, in dat jaar won hij meerdere competities waaronder het Swiss open, het British Pentathlon en de British Classic. Het jaar daarna won hij zelfs het PDC German Darts Championship waar hij de titel houder, Phil Taylor, met 4-2 versloeg. In 2010 won hij samen met Raymond van Barneveld de PDC Team Finals. Hierna heeft hij zich vaak weten te kwalificeren voor grote toernooien en heeft hij meerdere keren de kwartfinale weten te bereiken van het PDC World Darts Championship.

Terug naar overzicht