Dartshops

Wil je met darten beginnen of wil je nieuwe onderdelen aanschaffen voor je huidige darts. Bij de dartshops die wij hier aanbevelen vind je alles wat je nodig hebt om te darten. Iedere darter of dartster is anders, ook zijn of haar dart pijltjes verschillen sterk van elkaar.

De onderdelen van een dart pijl

Een dartset bestaat uit drie dart pijlen, iedere dart pijl heeft in principe vier onderdelen maar vaak wordt de punt los gezien van de pijl maar dit is niet altijd het geval.

  • Als eerste heb je de punt of de point, deze is bij reguliere dart pijlen van metaal, er bestaan ook softtip darts deze hebben een punt van plastic. De punt zit in de barrel.
  • De barrel is het gedeelte van het pijltje dat de dartspeler vasthoud. Naar wat de dartspeler zelf het prettigst vindt, kan de barrel veel of weinig grip hebben. Ook het gewicht van de barrel kan naar eigen voorkeur door de dartspeler bepaald worden.
  • De shaft is het kleine gedeelte dat zich tussen de barrel en de flight bevind. De lengte en het materiaal van de shaft variëren veel. Er word vaak gekozen voor aluminium of carbon. De bedoeling is dat de shaft zo licht mogelijk is.
  • De flight van een dart pijl is de stabilisator. Deze zorgt ervoor dat de dartpijl daar naar toe gaat waar de darter hem wilt hebben. Een fight bestaat vaak uit vier vleugel, maar kan ook bestaan uit drie vleugels, een tri-fin genoemd.

Het aanbod

De beste onderdelen vind je gegarandeerd op een van de genoemde dartshops. Deze bieden goede kwaliteit en een ruime keuze aan onderdelen. Er zijn dartborden verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zoals reguliere dartboards of softtip dartboards. Natuurlijk vind je er ook producten van onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen of Phil Taylor.